Vision -terassilasitukset ja kaiteet

Kotimainen, vaativiin ilmasto-olosuhteisiin suunniteltu kestävä ja laadukas lasiterassijärjestelmä, ilman mittarajoituksia.

Rakenne
Profiilirakenne jauhepolttomaalattua alumiiniaTerassilasien sijoitteluvaihtoehtoja

  • Liukuvana tai kiinteänä
  • Harjatiiviste liukuvien osien väleissä sekä liukupinnoissa
  • Ulkotiloissa: alalaakeroitu rakenne
  • Sisätiloissa: Ylälaakeroitu rakenne ( ilman kynnystä )
  • Rakennetakuu 5 vuotta ( ei koske lasia )

Vision profiilit

 

 

 

 

 

 

 

Mitat

Toimitetaan aina mittatilaustyönä. Suositeltava lamellikoko on alle 1500 mm x 2700 mm. Suuremmissa osissa kannattaa käyttää paksumpaa lasia ( 6 mm ) tai karkaistua/laminoitua lasia.

Värit

Profiilirakenteen vakiosävyt ovat RAL 9010 valkoinen ja TM 9777 ruskea. Tilauksesta myös muut RAL-värikartan värisävyt.

LasitusvaihtoehdotLasitusvaihtoehdot

Liki kaikki lasivaihtoehdot ovat mahdollisia. Tukevien puitteiden ansiosta Vision-lasiterassi ei vaadi kalliiden erikoislasien käyttöä. Lasin tilalla voidaan käyttää myös levyrakenteita. Varsinkin kosteiden tilojen yhteydessä suositellaan käytettäväksi selektiivilasia huurtumisen minimoimiseksi.

 

PerustusTerassin paalutusTerassin perustukset

Vision-lasiterassi vaatii aina routimattoman perustuksen. Kaikki perustusvaihtoehdot ovat mahdollisia. Helppotöisin on kairattava ruuvipaaluperustus, joka ei vaadi maansiirtotöitä.

 

 

 

 

 

Terassin lattiaLattia

Lattiarunko tehdään pääosin kestopuulankuista. Pintavaihtoehtoja ovat esim. painekyllästetty puu, lämpökäsitelty puu tai helppohoitoinen komposiitti, joka on halventuneen hinnan ansiosta todella suosittua.

 

 

 

RunkovaihtoehdotLasiterassin runko

Runkorakenteeksi soveltuu puu-, alumiini- tai teräsrunko. Huoltovapaa ja siro jauhemaalattu alumiinirunko on ylivoimaisesti suosituin vaihtoehto.

 

 

 

 

 

Valokatto

Kattomateriaalit

Luonnollinen katemateriaali lasiterasseissa on valoa läpäisevä valokatto. Katemateriaaleina käytetään karkaistua lasia tai yhä suositumpaa 3-seinämäistä 16 mm paksua molemmin puolin UV-suojattua polykarbonaattia. Sen etuna on keveys, lujuus, hyvä lämmöneristävyys / kuumuuden esto, helppo muotoiltavuus jne. Värit kirkas, opaali ja pronssi.

 

 

Rakennuslupa-asiat

Lasiterassin rakentaminen vaatii yleensä toimenpideluvan joka on rakennuslupaa keveämpi vaihtoehto. Avautuvien osien tulisi olla 30 – 60 % seinäpinta-alasta. Vaatimukset vaihtelevat kunnittain.

MittausTerassilasien mittauspalvelu

Tilattaessa tulee ilmoittaa laskettavan aukon mitta ahtaimmasta kohdasta. Mittavastuu kannattaa jättää myyjäliikkeelle. Tehdas ei vastaa asiakkaan antamista mitoista.

 

 

Terassilasitusten asennusAsentaminen

Vision-lasiterassi on helppo asentaa itsekin tehtaan asennusohjeiden mukaisesti. Suosittelemme kuitenkin asennuksen jättämistä tehtaan valtuuttaman asennusliikkeen huoleksi, jolloin kokonaisvastuu työn onnistumisesta jää myyjäliikkeelle.